Henri van de Brug gaat op 1 februari 2021 met pensioen. Dat is ruim een half jaar eerder dan verwacht; het heeft te maken met het werken op afstand. Een markant figuur neemt afscheid.
Henri heeft er dan een loopbaan van 33 jaar bij De Haagse Hogeschool op zitten waarin hij gestaag en vanzelfsprekend de carrièreladder beklom zonder dat hij erg ambitieus was. Hij werkte bij de FDH als adjunct-directeur onder Aad Oudt, Hans Broeders en Willem van Straalen. Als er iets op Henri van toepassing is, dan is het wel zijn onverstoorbaarheid, geduld en collegialiteit. Maar als het nodig was, dan werden knopen door hem doorgehakt en moeilijke besluiten genomen.
Toen zijn voorganger Willem van Straalen het veld mocht ruimen, was iedereen er wel van overtuigd dat Henri de ideale kandidaat was om hem op te volgen. Op dat moment was echter in het kader van kwaliteitsverbetering net besloten dat directeuren een masteropleiding in hun tas moesten hebben. Voor Henri werd een uitzondering gemaakt en er was niemand die daar een probleem van maakte.
Wat zeker op zijn conto geschreven mag worden, is de grote interne verbouwing van de hogeschool. Het begon met het Atrium en het restaurant en werd gaandeweg uitgebouwd tot de onderwijsruimtes. Een succesvol megaproject dat nog wel even doorloopt.
Toen het Facilitair Bedrijf en de Dienst IT werden samengevoegd, was het voor de hogeschoolwereld even spannend of Henri die klus ook zou gaan doen. Hij stond niet bekend als een iT-wonder, hetgeen afgeleid werd van het feit dat hij lang bleef doorwerken met een oude Nokia en in eerste instantie geen gebruik maakte van smartphone-mogelijkheden. Maar het bleek geen belemmering om hem te benoemen.
Henri heeft zelf besloten eerder te stoppen, op 1 februari in plaats van 1 augustus. Het werken op afstand onder invloed van de corona-maatregelen viel hem niet gemakkelijk, terwijl de vraag naar goede en snelle dienstverlening door de dienst FZ/IT almaar groter werd. Daarom heeft Henri ervoor gekozen nu al de knoop door te hakken.
Ze gaan hem missen, dat is zeker!
hogeschoolbericht met aanvulling van Ruben Kofman