Massale online Hhs-sessie

door Herman Leijdesdorff en Ruben Kofman

Als er 863 collega’s deelnemen aan een online informatiesessie mag je gerust spreken van een massale opkomst. Dat was op dinsdag 9 juni het geval toen CvB-leden Rajash Rawal en Hans Camps voor de camera plaatsnamen om vragen over de anderhalvemetermaatregelen en de openstelling van de gebouwen vanaf 15 juni tot en met de zomervakantie te beantwoorden. In totaal werden er 315 vragen gesteld voor en tijdens de sessie. Op de achtergrond was Joost Muiser, de projectleider ‘Taskforce Anderhalvemetermetermaatregelen’ een belangrijke informatiebron.

Het was opvallend hoe operationeel het CvB nu moet acteren. Op de vorm van de online sessie is wel het e.e.a. aan te merken: de beeldkwaliteit was zeer matig (zie foto hiernaast en bedenk dat dit een van de helderste momenten was) en het rappe Engels van Rajash was soms lastig te volgen.

Inhoudelijk ging het vooral over de periode vanaf 15 juni tot de vakantie en de vakantieperiode zelf. De belangrijkste spelregels voor die periode zijn samengevat in het ‘Protocol Herstart 15 juni’ waar veel naar werd verwezen. Voor de periode  na de vakantie is nog heel veel onduidelijk. Wel werd met klem aangeraden nu toch te roosteren want anders heb je straks helemaal geen onderwijs.

De Taskforce kent 4 pijlers: Logistiek, onderwijs, bedrijfsvoering en gedrag. De belangrijkste maatregelen samengevat:

  • werk zoveel mogelijk thuis
  • spreek elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid; er komt geen 1,5 meter politie
  • eenrichtingsverkeer in het gebouw; meer in- en uitgangen; maximaal 2 personen in de lift; zoveel mogelijk de trap gebruiken
  • voorlopig nog geen weekend activiteiten; alleen de bibliotheek open op zaterdag (zelfstudieplekken);
  • geen Summerschool
  • geen fysieke introductieactiviteiten
  • geen toegangscontrole, geen registratie
  • mondkapjes mag maar zeker niet verplicht
  • geen diplomering met ouders of kennissen; geen informele jaarafsluitingen (op school)
  • ontzie het OV; kom zoveel mogelijk op de fiets, scooter, auto of lopend. Onderwijs start en eindigt tussen 11 en 15 uur of na 20 uur; dit om de spits te mijden.

Deze interessante sessie, is voor medewerkers nog terug te zien. Helaas niet voor XNet-leden, want deze wordt achter de inlog geplaatst en daar mogen wij niet bij.

Het laatste nieuws

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com