Nieuwe voorzitter CvB: dr. Elisabeth Minnemann

Nieuws | Organisatie

De Raad van Toezicht heeft na een uitgebreide en zorgvuldige procedure besloten om Elisabeth Minnemann te benoemen tot voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse.

Wubbo Tempel, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn ontzettend blij met de komst van Elisabeth. Elisabeth begrijpt en doorvoelt de waarden en doelen van De Haagse Hogeschool, en heeft de skills om die nog verder binnen en buiten de organisatie te verankeren.”

Rajash Rawal, lid en waarnemend voorzitter van het College van Bestuur: “Elisabeth kan als geen ander de belofte en ambitie van De Haagse Hogeschool om Wereldburgers op te leiden verder versterken. Met haar ervaring in en gedegen reputatie binnen het onderwijs, en door haar stijl van leidinggeven: het geven van het goede voorbeeld.”

Elisabeth is een bestuurder met ervaring in zowel de zakelijke als de publieke sector, waaronder veel ervaring in het hoger onderwijs. Zij was in de afgelopen jaren o.a. directeur Programma Internationaal bij de gemeente Den Haag, en directeur van het Instituut voor Bedrijfskunde bij Hogeschool Rotterdam. Momenteel is zij voorzitter van het College van Bestuur van Breda University of Applied Sciences. Zij woont momenteel in Den Haag, komt oorspronkelijk uit Duitsland en woonde en werkte enkele jaren in Maleisië. Zij heeft een doctoraat in de Psychologie van de Universiteit Heidelberg, en heeft met haar expertise op het gebied van samenwerkingstrajecten en verandermanagement een gedegen reputatie opgebouwd. 

Elisabeth: “Onderwijs is voor mij nauw verbonden met inclusiviteit en diversiteit. Dat heeft te maken met de rol die onderwijs in het leven van jongeren heeft, als één van de emancipatiemotoren van onze samenleving. In een wereldstad als Den Haag geldt dat nog meer, en verbindt De Haagse Hogeschool jongeren met die wereld. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s onze hogeschool nog verder te brengen in kwaliteit van onderwijs, digitale innovatie en verbinding met de regio en arbeidsmarkt”.

Elisabeth zal vanaf 15 augustus, de start van het nieuwe collegejaar, haar plek aan de bestuurstafel in Den Haag innemen.

Namens de Raad van Toezicht
​​​​​​​Wubbo Tempel

Het laatste nieuws

The Lighthouse gaat door

The Lighthouse gaat door

Het programma van The Lighthouse vindt voornamelijk online plaats. Binnenkort: Splinter Chabot over zijn bestseller ‘Confettiregen’ en in de serie ‘Global Gossip’ diverse podcasts over mondiale vraagstukken.
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com