Opening hogeschooljaar 20/21

Een huiselijk gezellig tafereel met kamerplanten vormt het decor van de opening van het hogeschooljaar 20-21. Hans Camps (in het Nederlands) en Rajash Rawal (in het Engels) delen de stand van coronazaken met zo’n 600 collega’s in een live stream die, met enige digitale  hapering, thuis is te volgen. Veel nieuws is er niet onder de zon. Ja, online onderwijs is een uitdaging die bewonderingswaardig is aangegaan door alle collega’s, zeggen de collegeleden: ‘Door veel meer opleidingsoverstijgend samen te werken, ideeën en best practices uit te wisselen. Door heel snel te schakelen. En door steeds begrip voor elkaars situatie te hebben.’ En er is veel aandacht voor verbinding. ‘Juist in deze tijd is dat een uitdaging, een die de studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool samen aangaan’.

Mooi.

Tussendoor wordt een wat belerend filmpje getoond met een korte tour door de hogeschool, waarin de nadruk wordt gelegd op het opvolgen van de anti-coronaregels.

Collegelid Rajash Rawal blikt in rap Engels dan ook alvast vooruit op het aankomend jaar, waar de vier teaching & learning labs van De Haagse Hogeschool, elk een eigen expertise, haar opleidingen zullen helpen om o.a. blended onderwijs (mix tussen fysieke en online onderwijsvormen), alsook toetsing in al haar vormen verder te ontwikkelen en vernieuwen.

De nieuwe voorzitter van het CvB maakt dan haar opwachting, waarover we in een apart artikeltje berichten, evenals over een reportage waarin een medewerker en twee studenten vertellen hoe ze de coronatijd beleven.

En daarmee was het nieuwe jaar van De Haagse Hogeschool officieel geopend. De erop volgende openingsborrel werd misschien nog het meest gemist.

Wil je de opening ook zien? Dat kan. Zet wel een kan verse koffie klaar als je alles wilt zien, want het filmpje duurt even.

Het laatste nieuws

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com