Meegemaakt: Those were the days

Uitgelicht

door Jan van dijk

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was ik directeur van de Haagse Sociale Academie. In die tijd speelde landelijk de kwestie van schaalvergroting in het HBO. In Den Haag leidde dat uiteindelijk na vele moeizame gesprekken tot de vorming van de Haagse Hogeschool. Een fusie van 14 HBO instellingen!

lees door onder de foto

Ik was in de periode 1986 -1987 lid van het Coördinatieteam dat uiteindelijk met een rapport en na enige bemiddeling door oud-minister Vredeling de basis voor de fusie tot stand bracht.

Die eerste tijd na 1 september 1987 was chaotisch. Wie van de directieleden van de 14 instellingen kwam waar terecht? Als enige van de 14 directeuren kwam ik per 1 september 1987 in het CvB. Op bijgaande foto zie je  een groot deel van de mensen die in die eerste fase binnen het centraal bureau  de fusie moesten trekken. Ik ga het niet per persoon ondertitelen. But, those where the days!!!!

 

Het laatste nieuws

The Lighthouse gaat door

The Lighthouse gaat door

Het programma van The Lighthouse vindt voornamelijk online plaats. Binnenkort: Splinter Chabot over zijn bestseller ‘Confettiregen’ en in de serie ‘Global Gossip’ diverse podcasts over mondiale vraagstukken.
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com