Wat speelt er-2?

Nieuws | Organisatie

XNet keek wierp een blik in de digitale kanalen van De Haagse en verzamelde een paar interessante nieuwtjes. 

Back on track 

Niet dat de HHs het spoor helemaal bijster was, maar al twee jaar loopt het programma ‘back on track’. In eerste instantie was de focus gericht op het verbeteren van de financiële huishoudingomdat er tekorten dreigden. Inmiddels is de focus verlegd naar het verbeteren van de kwaliteit door meer efficiency en effectiviteit. Pieter Gremmen en Hidde Duivenvoorden (foto rechts) zijn bezig met het verbeteren van de onderwijsplanning en maakten een tussenbalans op. Lees het in H/Nieuws.  

Nieuw cateringconcept

Hoewel bewoners en gasten op de hogeschool toch niet veel te klagen zullen hebben met het Foodcourt, het Lighthouse cafe en andere faciliteiten, vond de HHs het toch tijd voor een nieuw cateringconcept. Aanleiding om hierover weer eens na te denken was de aanbesteding van de catering, die overigens in handen blijft van Eurest. Alle ‘outlets’ worden verbouwd of gerestyled (m.u.v. Delft en Sportcampus), het assortiment wordt aangepast (meer vegetarisch) en er moet betere aandacht komen voor MVO (anti-verspilling, recyclebare verpakking, minder plastic). Leuk is dat de cateraar moet gaan samenwerken met lectoren en studenten. Lees meer in H/Nieuws.

Keuzegids en NSE 

Leonard Geluk blogt over de Keuzegids 2000. De HHs staat nu op de derde plek van de G5-hogescholen en hij vraagt zich af of dit iets om trots op te zijn (antwoord: ‘nee’). Wel trots is hij op de toegevoegde waarde van de HHs als emancipatiemotor. Daarin laat De Haagse zich niet vergelijken met bijvoorbeeld Avans. De scores zijn niet gebaseerd op de Nationale Studenten Enquete omdat de hogescholen weigerden om mee te doen. De minister gaat de hogescholen nu hiertoe verplichten. 

Beweegvloertest

Veel kinderen bewegen te weinig en het is één van de doelen van het lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving om daar wat aan te doen. Het bedrijf ‘Springlab’ ontwikkelde een beweegvloer en vroeg het lectoraat daar onderzoek naar te doen. Veel studenten participeren in dit onderzoeksproject dat als voorlopige uitkomst heeft dat de beweegvloer niet ‘het ei van Columbus’ is, maar wel een mooie stap is op weg naar een actiever beweegpatroon voor kleuters. Zie H/Nieuws van 15 november.

THiNKFeST 2019

Het gonsde en bruiste op het THiNKFeST op 7 november jl. met bijna 600 deelnemers en 124 activiteiten. Het Atrium was ingericht als grote lunch- en borrellocatie waar aan het eind van de dag diverse prijzen werden uitgereikt. We spotten een aantal XNetters die allemaal ook uitgenodigd waren, maar eerlijk gezegd hadden we er wel wat meer verwacht. XNet organiseerde een eigen activiteit om te peilen wat de generaties kan verbinden. Docent Catelijne deed een dringende oproep aan XNetters om zich beschikbaar te stellen om studenten die in een andere cultuur zijn opgegroeid te coachen, met name Antilliaanse studenten hebben het erg moeilijk. Docent Rachel constateerde een verlies van externe netwerken als ervaren docenten stoppen. XNet gaat hier zeker wat mee doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste nieuws

Steun de student!

Steun de student!

Het CvB vraagt medewerkers (ook XNetters) om bij te dragen aan het noodfonds voor studenten die in de financiële problemen komen. In dit coronatijdperk hard nodig!
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com