Wat speelt er?

Een campagne om de 1,5 meter te promoten (‘Waarom doe jij het?’), het gebied rond Hollands Spoor is eindelijk klaar en filosofiedocent onterecht onder vuur.

‘Waarom doe jij het?’
Dat de anderhalvemetermaatregel hard nodig is, lijkt vele jongeren niet te deren, gezien hun gedrag. In de hogeschool is het extra lastig met gangenstelsels en ruimtes waar veel jongeren elkaar ‘tegen het lijf lopen’.
De HHs  benadrukt het belang van afstand houden door middel van zogeheten ‘Waarom-doe-jij-het’ uitingen. Daarin vertellen collega’s en studenten van onze hogeschool hun reden om afstand te houden en vragen je op die manier om afstand te blijven houden.

Stationsgebied HS opgeknapt
De gemeente Den Haag is zowat klaar met het mooier en veiliger maken van de omgeving rondom station Holland Spoor. Op 28 september werd de nieuwe ingang van het station HS aan de kant van De Haagse Hogeschool geopend. Tegelijk wordt de oude opgang naar de perrons in de wandel- en fietstunnel gesloten. 
Ook is er een nieuw fietsendek geopend bij Station Holland Spoor. De fietsenrekken voor het Poseidon-gebouw verdwijnen. Vanaf 2 november gaat de gemeente daarop handhaven.

Filosofiedocent onterecht onder vuur
Bepaalde populistische politici voelden zich aangevallen, maar het bleek een staaltje knip-en-plakwerk te zijn uit een filosofiecollege, waarin de docent een hypothetische vraag onderzoekt of je vindt dat Hitler vermoord mag worden en in hoeverre dit dan ook voor bepaalde politici zou mogen (we noemen even geen namen voor de zekerheid). Het CvB schaarde zich met een keurige verklaring achter de docent en zelfs Herre Faber verdedigde de docent in een reactie op de AD-website. De mediastorm was snel geluwd. Rest de vraag wie dit soort filmpjes opneemt en post. En vooral waarom.

 

Het laatste nieuws

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com