Wat speelt er/5?

Nieuws | Organisatie

XNet keek wierp een blik in de digitale kanalen van De Haagse en verzamelde een paar interessante nieuwtjes.   

Van onderzoeksplatforms naar kenniscentra

Het College van Bestuur wil de onderzoeksplatforms transformeren tot kenniscentra en rechtstreeks onder het CvB plaatsen in de organisatie. Een kenniscentrum kenmerkt zich door een duurzame samenwerking tussen De Haagse en externe partijen op basis van een meerjarige onderzoeksprogrammering. De thema’s zijn: cybersecurity, health innovation, global and inclusive learning, mission zero, digital operations and finance, global governance en governance of urban transitions.

Het kenniscentrum wordt geleid door een voorzitter kenniscentrum (dit is een van de lectoren die verbonden is met het kenniscentrum) die rechtstreeks onder het CvB valt. De positie van lectoren (en hun kenniskringen) blijft binnen de faculteiten. De lectoraten vormen een belangrijke schakel tussen onderwijs en onderzoek. Onderzoek doen zij samen met hun collega’s in het kenniscentrum.

Het nieuwe beoordelen 

De traditionele R&O-cyclus heeft zijn langste tijd gehad. Organisaties, structuren en processen veranderen en worden flexibeler. En daarmee komt een andere R&O-cyclus op: ‘het nieuwe beoordelen’. Kranten staan er vol van. Vooral de afschaffing van het beoordelingsgesprek valt daarbij het meest op. Ook De Haagse R&O-cyclus gaat op de schop. Lees meer.

Leonard Geluk verlaat HHs 

Leonard Geluk, voorzitter van het College van Bestuur, gaat De Haagse Hogeschool verlaten. Per 1 april start hij in zijn nieuwe baan als algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hij neemt in de eerste week van maart 2020 afscheid van De Haagse. “Ik voel me erg verbonden met De Haagse Hogeschool en zal de school, de collega’s en de studenten missen.” Leonard is sinds april 2014 collegevoorzitter van De Haagse.

Wubbo Tempel, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Haagse: “In zes jaar tijd heeft Leonard ervoor gezorgd dat er een heldere koers en structuur voor de hogeschool is gecreëerd, waaronder een stevige onderwijsvisie waar we met recht trots op mogen zijn

Op pad met Geluk #07: Powerhouse en werkgeluk 

Waar houdt Leonard Geluk, collegevoorzitter van De Haagse, zich mee bezig? In dit vlog aandacht voor ‘Powerhouse’, een boek geschreven door docenten Social Work over het empoweren van de langstudeerders. De voortgang en plannen van de hogeschool tijdens de De Staat van De Haagse en tenslotte een lunchgesprek met ambassadeurs werkgeluk.  Bekijk hier zijn blog.

Oud-lector Bert Mulder overleden 

Oud-lector van De Haagse Hogeschool Bert Mulder is op 3 januari jl. overleden. Bert was een van de eerste lectoren van De Haagse Hogeschool, hij was van september 2002 tot aan zijn pensioen in mei 2018 lector Informatie, Technologie en Samenleving. Bert was als geen ander in staat om niet alleen een duidelijke visie op te toekomstige rol van professionals te formuleren, maar zocht ook met passie en gedrevenheid praktische oplossingen voor toekomstige problemen, samen met studenten, docenten, andere kennisinstellingen en organisaties uit een zeer breed werkveld.
De uitvaart vond zaterdag 11 januari in besloten kring plaats.

Het laatste nieuws

Steun de student!

Steun de student!

Het CvB vraagt medewerkers (ook XNetters) om bij te dragen aan het noodfonds voor studenten die in de financiële problemen komen. In dit coronatijdperk hard nodig!
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com