XNet start 2020

Nieuws | Organisatie

Een inspirerend begin van 2020!

Dat was wat Paul Pauw met zijn verhaal over IKIGAI de ongeveer 25 XNet-leden op 6 januari meegaf.  Volgens deze Japanse traditie heeft iedereen één of meerdere ikigai: een passie waar we ‘s ochtends ons bed voor uitkomen en die de moeite waard is om voor te leven. In je ikigai komen vier componenten samen: je houdt ervan, anderen hebben er baat bij, je kunt ervoor betaald worden en je bent er goed in. Paul vertelde er boeiend over; goed om te kijken wat jouw eigen Ikagai is.

En waar doen het met XNet voor?

Dat we ruim 100 leden hebben, toont in ieder geval aan dat er behoefte is. Het gaat om voortzetten van betrokkenheid bij de HHs, om sociale contacten en om mogelijke betekenis, meerwaarde bij activiteiten. Een vragenrondje bij de aanwezige leden leverde een aantal ideeën op.

 • Excursies, bijvoorbeeld naar de Sportcampus
 • Lezingen door docenten
  • Met Len Middelkoop organiseren we in het voorjaar een bijeenkomst pver ijn boek: De Plaatsvervanger
  • Te vergelijken met de voormalige HOVO-activiteiten
 • Bijeenkomst over hoe het na je pensioen is, samen met ex-collega’s die tegen hun pensioen aan zitten
 • Bijeenkomst over wat voor activiteiten je allemaal kunt doen (cursussen bij HOVO, Vrije Academie, culturele reizen (bijvoorbeeld naar de Baltische Staten..)
 • Bijeenkomst over intergenerationeel denken. ‘Boomer’ of ‘Zoomer’.
 • Mee kunnen doen aan bestaande activiteiten van faculteiten en kenniscentra
 • Informatie krijgen over de ontwikkelingen in het onderwijs via website XNet

Benadrukt werd nog dat XNet een netwerk is en dat de inbreng en pro-activiteit van de leden noodzakelijk is. Kom dus gerust met een voorstel!

Na onze bijeenkomst sloten we aan bij de nieuwjaarsreceptie van de HHs, waar Leonard Geluk zijn laatste nieuwjaarsspeech hield, medewerkers en studenten trots vertelden (of zongen) over hoe zij trots zij zijn en een ieder een exemplaar van het boek ‘TROTS, verhalen van De Haagse Hogeschool’ mee naar huis kreeg. Lees hierover in een ander artikel.

 

 

 

Het laatste nieuws

Steun de student!

Steun de student!

Het CvB vraagt medewerkers (ook XNetters) om bij te dragen aan het noodfonds voor studenten die in de financiële problemen komen. In dit coronatijdperk hard nodig!
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com