Reisaanbod Baltische staten

Onderstaand reisaanbod is een initiatief van Len Middelbeek en valt buiten verantwoordelijkheid van XNet.

door Len Middelbeek

In september 2020 organiseer ik, samen met Wendy van Bodegom van Dedication Travel, een vijfdaagse excursie naar de Baltische staten, meer in het bijzonder Estland en Letland. Hieronder vind je verdere informatie. Bovendien organiseren we in het voorjaar nog twee inhoudelijke informatiebijeenkomsten. 

Het zijn twee relatief onbekende maar dichtbijgelegen Europese landen: Letland en Estland. Vaak worden die met Litouwen op één Baltische hoop gegooid, zoals anderen dat doen met de Benelux. Maar elk van de Baltische staten heeft zijn eigen cultuur en geschiedenis. Tijdens deze vijfdaagse reis door Estland en Letland laten we je kennismaken met enkele hoogte- (en diepte-) punten van de Baltische geschiedenis en de verschillen en overeenkomsten van deze landen. Je bezoekt het middeleeuwse Tallinn, het vakantieoord van de Russische tsaren, de ruïnes van Cēsis en het nabijgelegen natuurpark van Sigulda en de veelzijdige stad Riga, met haar Art Nouveau-wijk en unieke stadscentrum. We blikken terug op de veelbewogen Baltische geschiedenis, vanaf de onafhankelijkheid van deze landen in 1918 via de Nazi- en Sovjetbezettingen (en hun gruwelijke vervolgingen) tot hun hernieuwde onafhankelijkheid in 1991 en de huidige benarde positie ten opzichte van het Rusland van Vladimir Poetin. 

We vertrekken op woensdagochtend 17 september 2020 van Schiphol naar Tallinn en zijn zondagmiddag de 21ste aan het eind van de middag weer terug. We gaan met een klein geïnteresseerd reisgezelschap van zestien tot maximaal twintig personen, onder begeleiding van een ervaren reisorganisator (Wendy van Bodegom, Dedication Travel) en de twee reisgidsen (Elina Malasenko en ik). De reis is compleet verzorgd en combineert sfeer, cultuur en geschiedenis. 

Richtprijs is ongeveer €1200 per persoon, met een meerprijs voor een eenpersoonskamer.

Op zondag 19 januari vindt een korte informatiebijeenkomst plaats over de praktische aspecten van de reis, waarbij Wendy van Bodegom en ik jullie vragen zullen proberen te beantwoorden. Die bijeenkomst vindt plaats in de Ockenburg en begint om 14 uur. Mocht je daar niet bij kunnen zijn, stuur dan een mail met je vragen naar: len.middelbeek@gmail.com 

Datzelfde mailadres kun je gebruiken om je aanwezigheid op 19 januari aan te kondigen. 

Met vriendelijke groeten,

Len Middelbeek

Het laatste nieuws

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.