‘TROTS’?

Nieuws | Onderwijs

Door Ruben Kofman

De nieuwjaarsbijeenkomst stond in het teken van ‘trots’. Leonard Geluk trapte er mee af, ‘we moeten meer laten zien hoe goed we zijn’ en na hem getuigden medewerkers en studenten op het podium openlijk van hún trots. Apotheose was de presentatie en uitreiking van het gratis boek ‘TROTS’, waarin nog veel meer getuigenissen staan opgetekend. Het boek is (ook voor XNetters) gratis verkrijgbaar aan de balies van alle vestigingen. 

Het boek is een lust voor het oog door de fraaie vormgeving in de huisstijl die geen moment verveelt. Ook de fotografie is prachtig, hoewel wat overdadig. De balans tussen inhoud en vorm slaat daarom door naar de vorm. De diversiteit in culturen, nationaliteiten, sexen, gebouwen, opleidingen en situaties is daarentegen zorgvuldig uitgebalanceerd.

Met dit boek wil de hogeschool (vooral aan de interne wereld?) aantonen dat de visie ‘Let’s change. You.Us. The World’ geen holle frase is. Het boek met verhalen moet inspireren en energie geven, zegt het cvb in het voorwoord.  Het laat zien hoe ‘we studenten opleiden tot professionals en wereldburgers’. 51 korte verhalen waarin met name opleidingen vertellen waar ze trots op zijn moeten daarvan getuigen. De verhalen zijn nogal divers qua inhoud, niveau en actualiteit, maar in ieder geval goed leesbaar. Al met al is het een mooi koffietafelboek geworden waar je af en toe in bladert om de mooie foto’s te bekijken en een verhaaltje te lezen. 

Het laatste nieuws

Steun de student!

Steun de student!

Het CvB vraagt medewerkers (ook XNetters) om bij te dragen aan het noodfonds voor studenten die in de financiële problemen komen. In dit coronatijdperk hard nodig!
Lees meer

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.

Het laatste nieuws

Contact informatie

xnethhs@gmail.com