Coronamaatregelen op De Haagse

Het Crisis Management Team (CMT) is  op De Haagse Hogeschool dagelijks in de weer om de gevolgen van het Coronavirus te beperken. Er worden geen fysieke colleges gegeven, er wordt zoveel mogelijk thuisgewerkt, balies zijn gesloten en de openstelling van de gebouwen is beperkt. Voor alle HHs’ers is er een Q&A die op de meeste vragen wel een antwoord biedt.

Geen fysieke onderwijsactiviteiten

Hiermee volgt De HHs de maatregelen van de overheid keurig op. Spannend is het vervolgens om het onderwijs digitaal zo goed mogelijk door te laten gaan. IJsbrand Hoetjes heeft onder de titel ’Onderwijs geven als je thuis werkt; The Show Must Go On…line’ een webpagina ingericht die docenten allerlei tools en tips geeft om de studenten actief aan het leren te houden.

Thuiswerken

Het uitgangspunt is dat het werk zoveel mogelijk vanuit huis plaatsvindt, in overleg met de leidinggevende. Daar waar thuiswerken niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat men geen device heeft of omdat bij een baliefunctie, wordt gevraagd om naar De Haagse te komen. Vergaderingen, teambijeenkomsten en sollicitaties blijven wel doorgang vinden, maar ook hier geldt dat deze waar mogelijk online moeten worden gehouden.

Beperkte openingstijden

Het CMT heeft besloten dat het hoofdgebouw op het Johanna Westerdijkplein vanaf dinsdag 17 maart beperkter open zal zijn, namelijk van 8.00 tot 19.00 uur. Dit geldt ook voor de telefonische bereikbaarheid van de hogeschool. In het weekend zal de hoofdvestiging voorlopig gesloten zijn.
Het gebouw Poseidon blijft ook open.  
Vanaf donderdag 19 maart zijn de nevenvestigingen van De Haagse Hogeschool (Sportcampus Zuiderpark, vestiging Delft, en de Dutch Innovation Factory) gesloten.

Calamiteitenverlof

Nu de scholen en kinderdagverblijven ook gesloten zijn, is het voor een aantal medewerkers lastig om aan het werk te blijven.  In dat geval kan tijdelijk ‘calamiteitenverlof’ ingezet worden. Calamiteitenverlof geldt gedurende de tijd die je nodig hebt om een dringende situatie op te lossen. E.e.a. natuurlijk in overleg met de leidinggevende.

Het laatste nieuws

Doe mee met XNet

Wil je nog zinvolle activiteiten ondernemen? Of mis je de dynamiek van het onderwijs en de hogeschool, én de sociale contacten? Met het opzetten van een netwerk oud-medewerkers willen we daar iets aan doen. Draag bij aan XNet.